luni, februarie 19, 2024
spot_img

Percheziții în Câmpia Turzii. Nouă hoți de componente feroviare, reținuți de polițiști

Nouă hoți de componente feroviare au fost reținuți de polițiști, într-un dosar de furt calificat, în urma unor percheziții care au avut loc joi la Câmpia Turzii.

Joi,  polițiștii din Câmpia Turzii, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda au pus în executare șapte mandate de percheziție domiciliară în două comune aflate în județele Cluj și Mureș.

Activitatea a fost derulată în baza unor dosare penale reunite, ce au ca obiect infracțiunile de furt calificat, complicitate la furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și tăinuire. Din cercetările preliminare efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit că, în perioada septembrie 2022 și până în prezent, nouă persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, ar fi săvârșit, în mod repetat, infracțiuni de furt calificat în mai multe comune aflate la limita județelor Cluj și Mureș.

”În cadrul activității infracționale, persoanele cercetate ar fi sustras diferite scule electrice, componente de fier specifice infrastructurii feroviare, motoare electrice, dar și altele”, a informat vineri IPJ Cluj, citat de Monitorul de Cluj. De asemenea, una dintre persoane ar fi cumpărat diferite bunuri despre care ar fi știut că sunt provenite din săvârșirea de infracțiuni.

Totodată, în sarcina a patru bărbați, polițiștii au reținut infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.Hoți de componente feroviare, duși la audieri și reținuți

”În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri de interes pentru soluționarea cauzei, printre care scule electrice, cablu electric, butoaie de vaselină pentru uz industrial, telefoane mobile, și plicuri cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Polițiștii au indisponibilizat o autoutilitară care ar fi fost folosită la săvârșirea faptelor”, arată sursa citată.

Polițiștii au pus în executare nouă mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, iar în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților, în vederea dispunerii altor măsuri preventive.

Ultimele Articole