spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

Campanie anti-suicid la metrou, lansată de Metrorex și Asociația Happy Minds

O campanie anti-suicid la metrou a fost lansată miercuri de Metrorex în colaborare cu Asociatia Happy Minds, prin proiectul depreHUB, sub denumirea ”Călătoria continuă. Alege viața!”.

Acest proiect își propune prevenirea și descurajarea tentativelor de suicid ce au loc în incinta metroului, precum şi oferirea de sprijin psihologic imediat, prin consiliere telefonică, celor care manifestă un risc suicidar.

Metrorex și depreHUB pun la dispoziția celor care se află în criză emoțională două linii telefonice de sprijin psiho-emoțional oferite de depreHUB: 0374.456.420 (pentru adulți și vârstnici) și 0374.461.461 (pentru adolescenți), un serviciu gratuit, deschis la orice oră din zi și din noapte, susținut de specialiști, ca prim pas spre vindecarea psihică și emoțională.Campanie anti-suicid la metrou, desfășurată în mai multe etape

Campania se va desfășura în mai multe etape, prin mesaje vizuale ce vor rula pe monitoarele de la nivelul peroanelor, afișe cu mesaje motivaționale expuse în stațiile de metrou, dar și mesaje audio, ce vor fi redate prin intermediul instalațiilor de sonorizare.

„Prin această campanie dorim să întindem o mână de ajutor acelor persoane care se află într-un impas al vieții lor și cărora le transmitem că există soluții pentru orice problemă sau situație, încurajându-le că viața merge mai departe, indiferent de cât de critic este punctul în care se află. Această campanie se adresează fiecăruia dintre noi, aparținătorilor sau participanților la trafic. Doar împreună putem salva vieți”, a declarat directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

CITEȘTE și Posibilă tentativă de sinucidere la metrou. Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3

„Nefericitul eveniment de astăzi ne aduce din nou în atenție că doar împreună putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, că depresia este o boală a suferinței mute și că strigătul de ajutor, de cele mai multe ori, nu este auzit. De aceea este nevoie de campanii de prevenție, este nevoie ca fiecare dintre noi să ne uităm în jurul nostru, să detectăm la timp suferința emoțională a celor din jurul nostru, redirecționându-i spre specialiști”, a declarat Yolanda Crețescu, psiholog coordonator al acestei campanii, inițiatoarea proiectului depreHUB.

Ultimele Articole