marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Camion blocat pe calea ferată în județul Cluj. Traficul feroviar a fost oprit

Traficul feroviar a fost oprit duminică seara din cauza unui camion blocat pe calea ferată în județul Cluj, fapt ce a necesitat intervenția ISU.

Camionul care transporta o camionetă, în remorcă, a rămas blocat între șine, în timpul traversării unei treceri de nivel cu calea ferată. Șoferul a solicitat intervenția autorităților, care au luat măsuri pentru a evita o tragedie, informează Știrile Pro TV.

Văzând că nu poate trece, șoferul a solicitat intervenția autorităților pentru e evita orice pericol. Din informațiile furnizate de ISU Cluj, autocamionul a rămas blocat pe trecerea la nivel situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu. La fața locului au ajuns lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

”Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren”, au transmis reprezentanții ISU.CFR SA a oprit circulația trenurilor

Reprezentanții ISU au luat legătura cu reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și au suspendat traficul feroviar în zonă. Măsura a fost necesară pentru a evita un incident tragic ce s-ar fi putut produce pe linia unde s-a întâmplat evenimentul. Exista un pericol evident ca un tren să lovească vehiculul blocat și să se producă o tragedie.

”Prin intermediul dispeceratului integrat, din cadrul Centrului Operaţional al ISU Cluj, a fost oprit traficul feroviar pentru a se evita orice incident. La faţa locului a fost alocată o autospecială, care, folosind echipamentele din dotare, a reuşit să tracteze de pe liniile de tren ansamblul de vehicule, ce consta dintr-un cap tractor şi o remorcă. Pe remorcă era încărcată o altă autocamionetă”, au transmis oficialii ISU Cluj.

Potrivit salvatorilor clujeni, incidentul de pe calea ferată nu s-a soldat cu victime. De asemenea, au transmis oficialii ISU, nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale. Transportul feroviar a fost reluat după ce camionul a fost deblocat și a reușit să treacă mai departe.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole