miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Camera Deputaților a adoptat legile achizițiilor publice

Achizitii publice-Deputati_dosareCamera Deputaţilor a adoptat, la 10 mai, pachetul de legi privind achiziţiile publice. Din acest pachet legislativ fac parte proiectul privind achiziţiile sectoriale, proiectul de lege privind achiziţiile publice, proiectul de lege privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor sectoriale şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, precum şi proiectul de lege privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, după ce deputaţii au adoptat pachetul de legi privind achiziţiile publice,că Executivul are deja pregătite proiectele de hotărâre de guvern pentru aplicarea imediată a acestor acte normative şi deblocarea licitaţiilor pe fonduri europene.

”Guvernul are deja pregătit pachetul de hotărâri de guvern pentru aplicarea acestor legi cât mai repede, astfel încât să putem debloca şi licitaţiile pe fonduri europene. Acest pachet de legi este aşteptat şi de mediul econonmic de multă vreme, pentru că vine cu precizări noi, moderne privind licitaţiile, achiziţiile publice şi vine cu câteva elemente de transparenţă privind utilizarea fondurilor publice”, a declarat Dacian Cioloș, prezent la ședința de plen a Cemerei Deputaților.

Proiectele legislative adoptate de către Camera Deputaților:

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole