luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Caltrain aproba contracte de electrificare de 1,25 miliarde de dolari

caltrainConducerea Caltrain a aprobat contracte in valoare de 1,25 miliarde de dolari pentru inceperea lucrarilor in cadrul Proiectului de Electrificare a Coridorului Peninsulei. Contractul pentru proiectarea si constructia infrastructurii de electrificare a coridorului a fost acordat companiei Balfour Beatty Infrastructure, Inc. Contractul pentru fabricarea trenurilor electrice ultraperformante a fost acordat companiei Stadler US, Inc. Contractele au fost aprobate cu o notificare „limitata” de incepere. Companiile vor incepe lucrarile dupa finalizarea unui acord de finantare cu Administratia Federala de Tranzit care va fi incheiat la sfarsitul anului.
Programul de Modernizare al Caltrain include electrificarea coridorului existent San Francisco – San Jose, instalarea sistemului de semnalizare Communications Based Overlay Signal System Positive Train Control pentru trenurile diesel si inlocuirea sistemelor electrice. Prima etapa a programului necesita investitii de 1,76 miliarde de dolari, in timp ce cea de-a doua necesita investitii de 624 de milioane de dolari.
Achizitionarea trenurilor electrice este unul dintre cele mai importante proiecte ale Caltrain si va inlocui 75% din flota de vehicule diesel care opereaza pe linia San Francisco – San Jose.

Ultimele Articole