spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Ludovic Orban discută cu Mateusz Morawiecki despre calea ferată România-Polonia

Premierul Ludovic Orban va avea o convorbire telefonică cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, fiind de așteptat să se discute și despre calea ferată România-Polonia.

calea ferată România-Polonia Silviu Mănăstire are Covid terapie intensivă la Spitalul CF1 rectificarea bugetară noul prim-ministru francez Ordonanța pe achizițiile publice modernizarea infrastructurii prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

”Ora 12,00. Convorbire telefonică cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki”, se arată în programul prim-ministrului Ludovic Orban pentru ziua de vineri, 16 octombrie, dat publicității de Palatul Victoria.

În comunicatul Executivului nu sunt precizate subiectele care vor fi discutate de cei doi oficiali, însă este aproape sigur că ei vor atinge și chestiunea autostrăzii și a liniei de cale ferată dintre porturile Constanța și Gdansk, care ar urma să fie finanțate de Statele Unite ale Americii.

Calea ferată România-Polonia, anunțată de ambasadorul SUA la București

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a anunțat în urmă cu o săptămână că un uriaș proiect de infrastructură ar putea începe în curând în România: o autostradă și o linie de cale ferată Constanța-Gdansk.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman, vineri, la Washington, în alocuțiunea rostită cu ocazia semnării Acordului interguvernamental dintre România și Statele Unite, care a avut loc la Departamentul Energiei. ”România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a subliniat ambasadorul Zuckerman.

Președintele Klaus Iohannis a declarat zilele trecute că săptămâna viitoare vor fi făcuți ”pași importanți” în ceea ce privește legăturile feroviară și rutieră dintre România și Polonia ce ar putea fi finanțate de Statele Unite ale Americii. Traseul noii căi ferate Constanța-Gdansk ar trebui, după ultimele informații, să urmeze linia Coridorului IV paneuropean în România.

Ultimele Articole