spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

A fost stabilit câștigătorul licitației pentru 85 km din calea ferată Moldova-Ardeal

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a comunicat rezultatul licitației pentru 85 de kilometri din calea ferată Moldova-Ardeal.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat la finele lunii februarie anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava, Subsecțiunea 3: Pojorâta- Suceava”.

La nivelul CFR SA s-a făcut o analiză tehnică și operațională a situației actuale a infrastructurii feroviare aferente subsecțiunii 3: Pojorâta (Cap Y km. 77+680) – Suceava (Cap X km 443+995, în lungime de aproximativ 85 de km. Contractantul va pregăti documentația tehnică aferentă pentru: – lucrări de modernizare a liniei de cale ferată (suprastructură CF, terasamente, consolidări și apărări de maluri etc.); – lucrări de construcții civile cu destinație feroviară în stațiile şi punctele de oprire (clădiri, peroane, copertine, rampe, pasarele și pasaje pietonale etc.); – lucrări de artă (poduri, podețe, pasaje etc.); – lucrări la instalațiile feroviare (semnalizare, ERTMS/ETCS, GSM-R, CE, BLAI, energo-alimentare, linie de contact etc.); – punerea în funcțiune a construcțiilor; – alte tipuri de lucrări.

Ansamblul de elemente din care este alcătuită calea ferată (șină, traverse, prinderi, stratul de repartiție și prisma căii) prezintă stări de uzură și degradare. Clădirile de călători și de exploatare, precum și peroanele și copertinele necesită lucrări de reparații și modernizare. Instalațiile prezintă o stare avansată de uzură fizică și morală, înregistrându-se dificultăți în activitatea de mentenanță din cauza diminuării sau epuizării stocurilor de piese de schimb pentru unele repere tehnice.

Contractul pentru cei 85 km din calea ferată Moldova-Ardeal, atribuit către Baicons-ISPCF

Valoarea estimată pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a SF și a PT era de 42.740.987,93 lei (echivalentul a 8,75 milioane de euro), fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 8.120.787,71 lei, rezultând o valoare totală estimată de 50.861.775,64 lei.

În urma procedurii de licitație, contractul a fost atribuit asocierii Baicons Impex SRL – ISPCF SA, pentru o sumă cu 16,5% mai mică decât valoarea estimată, și anume 35,7 de milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 23 luni.

CITEȘTE și S-a stabilit asocierea care va face S.F. și proiectul modernizării Ilva Mică – Pojorâta

Ultimele Articole