Calea Ferată din Moldova, la consfătuirea OCCF, în căutare de oportunități de investiții

8 iunie 2019

Calea Ferată din Moldova a fost reprezentată la nivel înalt la cea de-a 47-a sesiune a Consfătuirii miniştrilor Organizaţiei de colaborare a căilor ferate (OCCF).

În perioada 4-7 iunie 2019 în oraşul Taşkent (Republica Uzbekistan) a avut loc a 47-a sesiune a Consfătuirii miniştrilor Organizaţiei de colaborare a căilor ferate (OCCF) cu participarea miniştrilor şi reprezentanţilor plenipotenţiari ai ministerelor şi organizaţiilor, care gestionează transportul feroviar. La consfătuire a participat delegaţia CFM, în frunte cu directorul general Iurii Topala.

Calea Ferată din Moldova vrea să crească tranzitul de mărfuri

În cadrul evenimentului a fost examinat şi aprobat raportul privind activitatea OCCF în anul 2018, au fost examinate rezultatele Comisiei pentru drept în domeniul transportului a OCCF pentru anul 2018, au fost introduse rectificări în Acordul privind aspectele organizatorice şi de exploatare ale transporturilor combinate în traficul “Europa-Asia”.

Tot în cadrul evenimentului, s-au purtat tratative pe probleme ce țin de starea actuală a transporturilor interstatale, implementarea în domeniu a unor tehnologii noi, a politicii tarifare și introducerea unor noi coridoare de tranzit.

”Participarea la această Consfătuire consolidează relațiile bilaterale de cooperare în domeniul transportului feroviar dintre Republica Moldova și alte țări membre ale OCCF. Prin urmare, determină creșterea tranzitului de mărfuri, permite atragerea a noi agenți economici precum și oferă posibilitatea de a dezvolta și iniția noi proiecte investiționale în domeniul feroviar”, se arată pe contul oficial de Facebook Calea Ferată din Moldova.