spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Calea Ferată din Moldova, premiată pentru angajarea cetățenilor repatriați

O sucursală a Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova a fost premiată pentru angajarea cetățenilor repatriați.

”Secția de întreținere a căii ferate din Basarabeasca, sucursala Î.S. Calea Ferată din Moldova, a fost premiată cu diplomă și trofeu la nominația <Cel mai bun angajator al anului 2022>  la categoria <Angajator, care a angajat migranţi reveniţi, direcţionaţi de către subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă>. Înalta apreciere a fost oferită de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în semn de mulțumire pentru colaborarea eficientă în vederea oferirii oportunităților de angajare în câmpul muncii. Precizăm că pentru forță de muncă calificată, Î.S Calea Ferată din Moldova are grijă ca noii angajați să beneficieze de instruiri continue. Cursurile sunt realizate în cadrul unei școli feroviare din gestiunea CFM”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a CFM.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Salariile la Calea Ferată din Moldova au crescut anul trecut cu 89%

Potrivit Raportului de activitate pe 2022, din punct de vedere social și fiscal, CFM a achitat integral restanțele salariale și fiscale acumulate pe parcursul anilor precedenți (datorii salariale de 150 de milioane de lei moldovenești, echivalentul a 7,4 milioane de euro, și datorii fiscale de 48 de milioane de lei moldovenești – aproximativ 2,4 milioane de euro).

De asemenea, salariile angajaților CFM au fost majorate cu 89%, media crescând de la 4.050 de lei (200 de euro) la 7.654 de lei (aproape 380 de euro).

Ultimele Articole