spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Și Calea Ferată din Moldova organizează petreceri în tren. Dar nu în Trenul Regal

În timp ce la București era în toi scandalul privind paranghelia din Trenul Regal, la Chișinău Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova anunța că organizează, contra cost, petreceri în tren. Dar nu în Trenul Regal, pentru că în stânga Prutului nu există o asemenea garnitură.

Astfel, trei tipuri de trenuri pot fi închiriate pentru petreceri, zile de naștere, excursii prin toată țara sau alte evenimente speciale. Sunt puse la dispoziţie garnituri cu 30 sau 400 de locuri pentru o plimbare de 40 de minute sau pentru o zi.

„Avem posibilitatea de a oferi și alte servicii decât cele clasice – transport pasageri. Anume, de a face curse ocazionale, curse speciale, fie cu scop turistic, fie de deplasare simplă a persoanelor dintr-un loc în altul. Acesta pe care îl vedeți este un tren mai special. El are mai puține vagoane, mai puține locuri. Trenul retro, care este mai vechi, dar mai cunoscut. Și deja trenurile modernizate, care în acest moment circulă pe cursa Chișinău-Socola”, a declarat Dmitri Prohniţchi, purtătorul de cuvânt al CFM, citat de Publika TV.

CITEȘTE și CFR Călători nu va mai asigura locomotivă pentru paranghelia din Trenul Regal

Petreceri în tren, la prețul de cinci euro pe kilometru

Prețul pentru rezervarea unei curse speciale este stabilit în funcție de distanța parcursă și tipul mijlocului de transport. CFM pune la dispoziție și curse VIP, care dispun și de paturi de dormit.

„Pe parcursul verii am avut undeva zece călătorii speciale, curse speciale. La solicitarea clienților, noi putem oferi servicii de catering, deservirea delegaților. Pentru acest mono vagon, prețul este de 500 de euro arenda pentru o zi, indiferent de kilometrajul parcurs. Și cinci euro per kilometru. Prețul se estimează după mai mulți factori. Principalul este motorina. Este o metodă de valorificare a potențialului Căii Ferate în binele întreprinderii”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CFM.

Reprezentanții Căii Ferate susțin că au testat asemenea curse speciale în ultimul an, iar pentru sezonul rece sunt deja trei solicitări de a închiria trenul CFM pentru diferite evenimente. Până acum, CFM a colectat în jur de 300.000 de lei moldovenești (echivalentul a 73.000 de lei românești).

Ultimele Articole