spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

BREAKING Săptămâna viitoare se termină de montat grinzile la calea ferată de Otopeni

Săptămâna viitoare, Arcada Company Galați va termina de montat grinzile la calea ferată de Otopeni, pe porțiunea care nu este în litigiu în instanță. Azi a plecat spre Otopeni penultimul transport de grinzi de beton de la fabrica din Negoiești, județul Prahova.

Adrian Bărbulescu

calea ferată de Otopeni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi că, în perioada 30.04.2020 – 04.05.2020, se vor desfășura două transporturi cu depășiri (agabaritice) pe traseul: Negoiești (județul Prahova) – DJ 140 – DN 1A – DN 1 – Otopeni (judetul Ilfov). Vehiculele au ca destinație Aeroportul Internațional Otopeni, a precizat CNAIR.

”Lățimea maximă a vehiculului este 2.55 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de Poliția Rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, se mai arată în comunicatul de presă dat publicității de gestionarul infrastructurii rutiere din România.

Ultimele două transporturi de grinzi pentru calea ferată de Otopeni

Contactat de Club Feroviar, inginerul Liviu Trenchea, șeful de șantier al Arcada Company de la calea ferată de Otopeni, a confirmat că cele două transporturi au ca beneficiar acest obiectiv de investiții.

”Este vorba de patru grinzi, câte două în fiecare transport agabaritic, care vor fi montate pe sectorul cuprins între DN1 și Halta Odăile. În fiecare zi noi montăm câte patru grinzi, așa că săptămâna viitoare vom termina montarea lor. Mai rămâne porțiunea care se află în litigiu în Justiție, pentru care așteptăm o decizie definitivă a instanței”, a spus Trenchea.

Stația de la aeroport este aproape gata

Pe porțiunea cuprinsă între Terminalul Sosiri al Aeroportului Internațional Henri Coandă și DN1 grinzile au fost montate de ceva vreme. Între timp, s-a turnat și betonul, astfel încât pentru ca pe pasaj să poată trece trenurile mai este nevoie doar de traverse, șine și de instalațiile de semnalizare feroviară.

La mijlocul lunii aprilie, a început și montarea acoperișului la stația feroviară Aeroport Otopeni, care este construită în prelungirea ultimului nivel al parcării pe termen scurt de la Sosiri. ”La stația de cale ferată, structura este finalizată și au început lucrările la rețelele electrice și de apă. De asemenea, se lucrează la structura exterioară, la acoperiș și la peroanele stației”, spunea la vremea respectivă pentru Club Feroviar inginerul Liviu Trenchea.

Pe tronsonul median, lucrările sunt blocate în instanță

În schimb, pe tronsonul median nu se mișcă nimic. Curtea de Apel București a decis, pe 23 decembrie 2019, să mențină suspendarea lucrărilor pe tronsonul median al racordului de cale ferată Halta Odăile – Aeroport Henri Coandă Otopeni.

”Respinge excepţia inadmisibilităţii ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de obiect ca neîntemeiată. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii Mărişoiu Roxana Gabriela şi SC Comtel Focus SA. Dispune suspendarea executării deciziei de expropriere nr. 1/4571/10.10.2019 în ceea ce priveşte imobilele reclamanţilor Mărişoiu Roxana Gabriela şi SC Comtel Focus SA (sublin.ns.). Respinge cererea de suspendare formulată de ceilalţi reclamanţi ca neîntemeiată. Executorie de drept potrivit art. 14 alin. 4 din Legea 554/2004. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în Hotarârea  1026/2019 din  23.12.2019 a Curții de Apel București.

Rămâne de văzut cum va soluționa Justiția, în cele din urmă, acest litigiu.

Ultimele Articole