sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Adina Vălean laudă abordarea lui Lucian Bode în ceea ce privește calea ferată de Otopeni

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a lăudat abordarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în ceea ce privește calea ferată de Otopeni. (A.B.)

calea ferată de Otopeni

”Mie mi-a plăcut, de exemplu, ce a spus Ministrul Transporturilor referitor la calea ferată București-Otopeni. A avut o abordare de flexibilitate și a spus că a blocat un segment, dar va da drumul la alte segmente, ca să nu așteptăm deblocarea porțiunii. Tipul acesta de abordare îl va avea și Comisia pentru proiecte de infrastructură care iau timp”, a declarat Adina Vălean într-un interviu acordat HotNews.

Curtea de Apel București a dispus recent suspendarea lucrărilor la calea ferată, după ce a admis cererile în acest sens făcute de o persoană fizică, proprietara unei case lângă care urmează să fie amplasat un pilon, și de patronul unui hotel. Și omul de afaceri Ion Țiriac a cerut suspendarea lucrărilor, însă solicitarea sa a fost respinsă de Curtea de Apel București. Cu toate acestea, el beneficiază de admiterea cererilor menționate mai sus, pentru că lucrările s-au oprit.

O nouă autorizație de construcție pentru calea ferată de Otopeni

În urmă cu zece zile, Ministerul Transporturilor a emis o nouă autorizație de construcție pentru calea ferată de Otopeni. Documentul permite continuarea lucrărilor la conexiunea feroviară, însă doar pe terenurile care nu se află în litigiu. ”Nu vor fi începute şi executate lucrările aflate pe imobilele cu nr. cadastrale (…), respectiv pilele (P5 + P11), (P22 ÷ P24) până la soluționarea definitivă a litigiilor”, se precizează în autorizația de construcție.

Și premierul Ludovic Orban s-a arătat încrezător că lucrările vor continua. „În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa, calea ferată care în momentul de față se confruntă cu un posibil blocaj datorat (cauzat – n.red.) unei acțiuni în instanță care a fost făcută de două persoane fizice, sperăm să o deblocăm. Chiar în cursul acestei dimineți am vorbit cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la caela ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge că nu are front de lucru, cu excepția acelei suprafețe care este disputată și asupra căreia instanța va trebui să se pronunțe. Oricum, nu pot să îmi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a spus Orban.

Ultimele Articole