spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

BREAKING CFR, punct și de la capăt. Alstom primește contractul pentru calea ferată Brașov – Sighișoara, loturile 1 și 3

După o întreagă sarabandă de contestări în instanță, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a decis să atribuie consorțiului condus de Alstom contractul pentru calea ferată Brașov – Sighișoara, loturile 1 și 3.

calea ferată Brașov – Sighișoara cale ferată modernizată de turci exproprieri pentru calea ferată

Inițial, pe 5 iulie 2018, compania de infrastructură atribuise contractul pentru modernizarea tronsoanelor Brașov – Apața și Cața – Sighișoara către asocierea BRASIG Strabag -Swietelsky. Aceasta cu toate că oferta financiară a BRASIG a fost de 3,14 miliarde lei fără TVA, cu aproximativ 40 milioane de euro mai mult decât oferta clasată pe primul loc, cea depusă de către consorțiul RailWorks (format din companiile Aktor, Alstom, Arcada Company și Euroconstruct Trading ‘98).

Contractul pentru calea ferată Brașov – Sighișoara, tranșat de Curtea de Apel București

Curtea de Apel București a anulat, pe 20 decembrie, decizia CFR SA prin care compania de infrastructură respinsese oferta depusă de  consorțiul RailWorks. Magistrații au anulat, în același timp, decizia CFR SA prin care aceasta a admis oferta depusă de asocierea BraSig în procedura de atribuire a contractului pentru modernizarea subsectiunilor Brașov – Apața și Cața – Sighișoara, aflate pe secțiunea Brașov – Sighișoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulația trenurilor de călători cu viteză maximă de 160 km/h.

În consecință, Curtea de Apel București a constatat că oferta depusă de asocierea RailWorks este acceptabilă și obligă compania CFR SA să reevalueze cele două oferte, ținând însă cont de criticile aduse ofertei BRASIG (care s-a clasat pe locul 3 din punct de vedere financiar) de către ofertantul RailWorks.

Hotărârea Curții de Apel este definitivă.

 

Ultimele Articole