marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Contract semnat în vederea modernizării a 106 km din calea ferată Apahida-Suceava

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi dimineață că a fost semnat un contract în vederea modernizării unui tronson de 106 km din calea ferată Apahida-Suceava.

Contractul în valoare de 49.314.755 de lei fără TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, în vederea modernizării liniei de cale ferată Ilva Mică-Pojorâta (subsecțiunea 2 a tronsonului Apahida – Suceava), pentru viteza maximă de circulație a trenurilor de călători cu 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă, a fost semnat cu Asocierea TPF Inginerie SRL – ISPCF – Baicons Impex SRL.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au drept scop identificarea soluțiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, cât și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.Calea ferată Apahida-Suceava, legătură între Ardeal și Moldova

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Ilva Mică și Pojorâta, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor respecta legile, reglementările, directivele, standardele, instrucțiile specifice și metodele în vigoare, cu respectarea conformității standardelor impuse pentru Coridoarele TEN-T și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri alocate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă și de la bugetul de stat. Durata de finalizare a contractului este de 23 de luni.

Ultimele Articole