miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Licitația pentru calea de rulare pe Magistrala 6 de metrou a fost anulată de Metrorex

Licitația pentru calea de rulare pe Magistrala 6 de metrou, lansată de Metrorex la finele lunii mai, a fost anulată luni, 23 octombrie.

Pe 29 mai, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect “Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Pachet 2: Proiectare şi execuţie lucrări de arhitectură, cale de rulare, instalații electromecanice și de curenți slabi”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.290.886.664 de lei, echivalentul a aproximativ 260 de milioane de euro, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Obiectul contractului constă în proiectarea şi execuţia de lucrări de arhitectură, instalații electromecanice și telecomunicații, cale de rulare în staţii şi tuneluri. Sunt vizate stațiile: 1 Mai (stația existentă), Pajura, Expoziției, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washignton, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. De asemenea, se vor face lucrări în tunelul ce va lega stația 1 Mai de Aeroportul Otopeni, galerii la conexiunea cu stația existentă 1 Mai și la stațiile Expoziției, stația Tokyo, stația Bruxelles și stația Aeroport Otopeni.Calea de rulare pe Magistrala 6 a rămas fără constructor

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost inițial data de 17 iulie 2023, ora 15:00. Apoi au urmat prelungiri succesive și în final s-a stabilit data de 23 octombrie.

Numai că la ora limită în SEAP a apărut următorul anunț: ”Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”. Cel mai probabil, procedura de achiziție va fi reluată în perioada următoare.

Câștigătorul licitației, la mâna turcilor

Pentru execuţia lucrărilor este necesară proiectarea acestora de către antreprenorul desemnat, se arată în anunțul de licitație. Mai pe românește, câștigătorul va fi la mâna turcilor cărora li s-au atribuit cele două contracte pentru săparea tunelurilor.

Pe 2 mai 2023, Metrorex a semnat cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA contractul pentru tunelurile de la stația Tokyo (mallul Băneasa Shopping City) până la Aeroportul Henri Coandă, așa cum a scris atunci Club Feroviar.

Cu mai bine de un an înainte, pe 8 martie 2022, Metrorex semnase cu asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. contractul pentru săparea tunelurilor la prima secțiune, cea dintre 1 Mai și Tokyo, după cum am informat la vremea respectivă.

Ultimele Articole