spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

1,5 km de cale ferată reparată în 4 ore. Record de mobilizare la CFR SA

Aproape 1,5 km de cale ferată a fost reparată în doar patru ore de angajații Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, un record de mobilizare după deraierea de joi după-amiază de pe Magistrala 200, în apropiere de Deva.

Pentru intervențiile care s-au desfășurat la fața locului, SRCF Timișoara a acționat cu personal de specialitate și tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât au fost retrase cele 31 de vagoane din compunerea trenului de marfă și a fost repus pe șină și retras vagonul deraiat și au fost realizate reparații la linia de cale ferată afectată de această deraiere, a transmis CNCF CFR SA.

cale ferată reparată
Angajații companiei de infrastructură au lucrat pentru repunerea în circulație a M200

Deraierea s-a produs la ultimul vagon al unui tren de marfă operat de Express Forwarding, companie care a mai avut un incident similar între Dorobanțu și Basarabi, pe Magistrala 800, în urmă cu nici o lună. Acum, garnitura era formată din vagoane aparținând Unicom Tranzit. Linia ferată a fost afectată pe o porțiune de 1.450 de metri.

Chiar dacă investigația AGIFER va stabili cauzele exacte ale accidentului, primele informații indică faptul că ar fi vorba de o defecțiune la vagon.

Deraierea a avut loc în apropiere de Deva, pe Tronsonul 3 Gurasada – Simeria (40,88 km), aflat în curs de modernizare de către Asocierea FCC Construccion SA, Astaldi S.p.A și Contratas y Ventas SA, cu o valoare a contractului de lucrări de 2.636.523.184,68 lei, fără TVA. Deraierea s-a produs însă pe firul care nu era reabilitat. Din cauza deraierii, circulația feroviară în zonă, pe Magistrala 200, este oprită. Calea ferată este distrusă pe o distanță de un km. Deja, prin zona afectată de deraiere a trecut primul tren.

Cale ferată reparată în 4 ore. Transbordarea auto s-a încheiat

Societate Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a anunțat că începând cu ora 21:48, CFR Infrastructură a redeschis circulația feroviară pentru trenurile de călători și de marfă, între stațiile Mintia-Brănișca pe firul II, cu restricții de viteză.
La cele două trenuri – IR 1766 și IR 75 la care s-a realizat transbordarea pasagerilor cu mijloace auto pe distanța Ilia- Simeria, CFR Călători a oferit pasagerilor în stația Simeria apă și produse preambalate. (A.B.)

Ultimele Articole