spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Ministrul Cătălin Drulă promite cale ferată pentru Ford, la standarde europene

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a promis joi legături rutiere și cale ferată pentru Ford, la standarde europene.

cale ferată pentru Ford

Cătălin Drulă a avut joi o întrevedere, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu Josephine PAYNE, președintele Ford România.

”Cu acest prilej, ministrul Cătălin Drulă a prezentat pe scurt evoluții ale proiectelor de infrastructură rutieră și feroviară de interes pentru Ford, pentru o mai clară perspectivă asupra calendarului de finalizare a acestora, mai ales în ceea ce privește Drumul Expres Craiova – Pitești, precum și stadiul Autostrăzii Sibiu – Pitești. Un astfel de calendar este absolut necesar în acest moment pentru activitatea de planificare logistică angrenată de lansarea în producție a noului model din 2023. De asemenea, discuțiile s-au axat și pe proiecte propuse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în domeniul transporturilor, dar și pe reformele aferente planului care să contribuie în proporție de 37% la obiectivul de schimbări climatice și în proporție de 20% la obiectivul de digitalizare”, se arată în comunicatul dat publicității de Ministerul Transporturilor.

Tronsoanele de cale ferată pentru Ford promise de ministru

Ministrul a detaliat, într-o postare pe contul său de Facebook, investițiile în infrastructura feroviară din regiunea Craiovei, vitale pentru producătorul de autovehicule.

”(…) Nu uităm nici de liniile de cale ferată:

  • Pentru București – Craiova, am cerut CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricții și limitări de viteză.
  •  De la Craiova la Caransebeș, finalizăm anul acesta studiul de fezabilitate pentru modernizare. Așa cum am anunțat recent, modernizarea magistralei Caransebeș-Lugoj-Timișoara – și mai departe spre graniță – este și ea în licitație”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole