spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

A fost desemnată firma care va moderniza 42 km de cale ferată pe ruta Tecuci-Iași

A fost desemnată firma care va moderniza 42 km de cale ferată pe ruta Tecuci-Iași, prin intervenții de tip Quick Wins.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri după-amiază printr-o postare pe pagina sa de Facebook că marți, 10 ianuarie 2023, Sucursala Regională de Căi Ferate Iași a desemnat SC Ness Proiect Europe SRL căștigătoare a procedurii de licitație publică pentru ”Proiecte tip Quick Wins – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii”, pe linia 600 Tecuci – Iași (firul II).

Firma menționată va realiza lucrările tip Quick Wins, pe o lungime de 42 km de cale ferată, de pe intervalul de stații Tutova-Munteni, km 286+163 – 328+000 (firul II), aferent liniei 600 Tecuci-Iași, cu durata de execuție de 18 luni.

33 milioane de euro pentru 42 km de cale ferată pe ruta Tecuci-Iași

Oferta financiară a SC Ness Proiect Europe SRL a fost de 163.605.204,47 lei, fără TVA (echivalentul a aproximativ 33 de milioane de euro), criteriul aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preț.

Finanțarea este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Scopul investiției constă în lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante.

Beneficiile proiectului sunt următoarele:

– eliminarea restricțiilor și a limitărilor de viteză;

– eliminarea costurilor cauzate de restricții/limitări;

– creșterea eficienței activității de operare;

– diminuarea efectelor adverse asupra mediului;

– readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați;

– maximizarea gradului de siguranță.

Ultimele Articole