spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Anul viitor va fi inaugurată o cale ferată nouă în județul Constanța. Lucrările încep acum

Anul acesta vor începe lucrările de construcție la o cale ferată nouă în județul Constanța, care vor fi finalizate în 2022.

Anunțul a fost făcut de Sorin Preda, directorul general al Global Vision, companie românească care asigură servicii de dezvoltare, proiectare, management de proiect şi construcţii.

„Anul acesta vom demara şi vom finaliza în 2022 conexiunea feroviară dintre parc şi port, vom avea o componentă intermodală, iar mărfurile de pe nave vor putea fi descărcate pe tren şi transportate în parc. Avem clienţi care au cerut aşa ceva în mod expres şi cu care vom concluziona în acest an. Discutăm despre retaileri mari care fac importuri şi 50-60% din ce vând aici importă din Orientul Mijlociu – Asia. Vor face sortare şi depozitare în Constanţa Business Park“, a spus Sorin Preda, citat de Ziarul Financiar.

Global Vision are în dezvoltare facilități industriale cu o suprafață de 100.000 de metri pătraţi şi va continua să investească în Constanţa, Bucureşti, Timişoara, Arad și Oradea. Global Vision dezvoltă în prezent Constanţa Business Park, o investiţie totală de 200 de milioane de euro, pe o suprafață de 100 de hectare, în parteneriat cu Globalworth.Cale ferată nouă în județul Constanța, în etapa a doua de dezvoltare a proiectului

Constanța Business Park, a cărui construcție a început la finele anului 2019, este situat în apropiere de Portul Constanța, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafață. Dezvoltarea Constanța Business Park se derulează în perioada 2019-2024 și va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 mp. În prima etapă, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 mp. Prima etapă include, de asemenea, infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală.

Acum, se trece la etapa a doua, de construire a conexiunii feroviare.

Ultimele Articole