spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Manifestări pentru aniversarea a 150 de ani de cale ferată la Buzău

Primăria municipiului Buzău a anunțat că vineri, 11 septembrie, vor avea loc manifestări pentru aniversarea a 150 de ani de cale ferată la Buzău.

cale ferată la Buzău

Municipalitatea, citată de publicația locală Reporter Buzoian, a informat că pe data de 11.09.2020, între orele 10:30 – 12:30, în zona Gării Buzău vor fi introduse restricții de circulație ocazionate de desfășurarea acestui eveniment cultural.

Astfel va fi blocată circulația autovehiculelor pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe ambele sensuri de mers, între Str. Plevnei și sensul giratoriu din fața Gării CF Buzău. De asemenea, va fi blocată circulația autovehiculelor pe Bulevardul Republicii de la intersecția cu Str. Scânteii până la Bulevardul Gării, pe ambele sensuri de mers și deviată pe traseul: Str. Scânteii, Str. Plevnei, Bdul Gării. Va fi blocată circulația autovehiculelor în ambele sensuri pe Str. Col. I. Buzoianu de la intersecția cu Str. Plevnei pană la Bulevardul 1 Decembrie 1918. Va fi blocată circulația autovehiculelor pe Bulevardul Gării de la intersecția cu Str. Plevnei până la Bdul 1 Decembrie 1918. Primarul Constantin Toma a mai precizat că va fi blocată circulația autovehiculelor pe Str. Filantropiei de la intersecția cu Str. Scânteii până la Bulevardul Gării.

150 de ani de cale ferată la Buzău. Gara a fost inaugurată în 1873

Gara Buzău se află pe raza Regionalei de Căi Ferate Galați. Deschisă în 1873, ea se află la kilometrul 128 pe Magistrala CFR 500 și reprezintă nodul feroviar în care această magistrală se leagă de cea ce duce spre Făurei și mai departe spre Galați și Constanța.

De asemenea, gara Buzău este punct terminus pentru linia de interes local Buzău–Nehoiașu, exploatată de Transferoviar Călători. Gara este nod feroviar din 1881.

Ultimele Articole