spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Sky Capital vrea să facă o cale ferată la Aeroportul Sibiu. Investiție totală de 385 milioane de euro

Compania care operează Aeroportul din Abu Dhabi, prin intermediul Sky Capital, vrea să facă o cale ferată la Aeroportul Sibiu, ca parte a procesului de modernizare a acestuia.

cale ferată la Aeroportul Sibiu

”E un proces care a demarat. În această fază suntem în faza de evaluare a oportunităților și în funcție de rezultate și de diligence-ul pe care le facem împreună cu partenerii noștri o să se decidă”, a declarat pentru Turnul Sfatului Dorin Catană, administrator al Sky Capital, în legătură cu planurile de preluare în concesiune a Aeroportului Sibiu.

O investiție de 385 milioane de euro în următorii 10 ani, venituri la Consiliul Județean de 70 milioane de euro în cei 50 de ani de concesiune, 4000 de locuri de muncă, peste trei milioane de pasageri pe an și peste 1.300 de zboruri cargo pe an. Acestea sunt cifrele cu care reprezentanții Sky Capital au încercat să-i convingă pe consilierii locali și pe cei județeni că merită să le cedeze Aeroportul Sibiu pentru o perioadă de 50 de ani.

708.000 euro pentru cale ferată la Aeroportul Sibiu

Investitorii vor să construiască o stație intermodală de conexiune în zona situată la sud de E68, ca punct de îmbarcare/debarcare a pasagerilor care utilizează transportul public local. Această stație va fi conectată cu aeroportul printr-un coridor subteran cu activități de retail și servicii. Liniile de autobuz de suprafață vor putea asigura legătura dintre aeroport și diferite zone limitrofe, în timp ce pasagerii dinspre oraș pot utiliza legătura feroviară care asigură conexiunea cu orașul și care în viitor va fi conectată cu sistemul național de căi ferate.

Este vorba de modernizarea și dublarea căii ferate existente, care face legătura dintre Gara Sibiu și Zona Vest, respectiv Aeroportul Sibiu. În gara centrală se propune alocarea unui peron dedicat trenurilor care vor face legătura cu aeroportul. Trenurile vor asigura un serviciu shuttle cu o frecvență de un tren în ambele direcții la fiecare 15/20 de minute ziua și un serviciu de frecvență redusă pe timpul nopții.

Noua gară de la aeroport va costa 708.000 euro, iar investiția totală se va ridica la 358.852.480 de euro.

Ultimele Articole