Cale ferată inundată în Moldova. Trenurile circulă ”cu maximă prudență”

9 iulie 2020

O cale ferată inundată în Moldova, din cauza ploilor abundente din ultimele zile, a determinat administrația feroviară să impună anumite restricții de viteză.

cale ferată inundată în Moldova
FOTO Curentul.md

Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova constată ridicarea la cote alarmante a apelor râului Prut în satul Crihana Veche, raionul Cahul, pe segmentul de cale ferată Cahul-Colibași, transmite site-ul Curentul din Republica Moldova.

După inspecția sectorului feroviar respectiv, s-a constatat că nivelul apei a ajuns până la terasamentul căii ferate, acoperind o aproximativ treime din acesta.

Cale ferată inundată în Moldova. Anunțul făcut de CFM

”Mecanicii de locomotivă ai garniturilor marfare care circulă pe acest sector vor manifesta maximum de prudență. Planul de supraveghere pus în acțiune prevede monitorizarea constantă de către specialiștii din domeniul de deservire a liniei, în vederea neadmiterii agravării situației. Toate acțiunile întreprinse sunt coordonate și supravegheate de către conducerea CFM”, a precizat, într-un comunicat de presă dat publicității joi, conducerea Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova.