spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

VIDEO FOTO Cale ferată inundată. S-a reluat circulația feroviară la Gura Humorului

Circulația feroviară este oprită luni dimineață oră pe distanța Gura Humorului-Frasin, la km. 39+885, unde este cale ferată inundată.

UPDATE Circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, fără restricții de viteză, pe intervalul Gura Humorului-Frasin, unde calea ferată a fost inundată de ape, iar terasamentul spălat. Pentru redeschiderea circulației în condiții de sigurantă, Regionala CF Iași a beneficiat de un ajutor considerabil din partea Primăriei Orașului Gura Humorului, care a contribuit atât cu materiale, dar și cu utilaje terasiere, necesare finalizării lucrărilor de reparații la calea ferată în zona afectată de inundații.

UPDATE La ora 9,40, intervalul Gura Humorului-Frasin a fost redeschis traficului feroviar. Trenurile vor circula pe zona afectată de inundații cu restricție de viteză și sub atenta supraveghere a personalului feroviar de specialitate.

Mecanicul trenului R 5620 a anunțat că nivelul apei peste a depășit ciuperca șinei, a informat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

În urma verificărilor efectuate la fața locului de către personalul de specialitate al Regionalei CF Iași, linia Gura Humorului-Frasin a fost închisă pentru intervenții. Pe lângă nivelul crescut al apei, și terasamentul liniei a fost spălat. Personalul Diviziei Linii efectuează lucrări pentru reluarea circulației.

Cale ferată inundată. Trei trenuri de călători, oprite

Până la remedierea situației, trei trenuri de călători sunt oprite temporar, două dintre acestea în stații, iar trenul R  5620 staționează în linie curentă, înainte de zona afectată.

Până la finalizarea intervențiilor în zona inundată, Regională CF Iași va asigura continuitate în circulația feroviară prin transbordare cu mijloace auto între Gura Humorului și Frasin.

Avertizare Cod Galben în toată țara, până mâine

O avertizare Cod Galben de averse, grindină şi vijelii în toată ţara a intrat în vigoare de duminică, de la ora 10,00, și este valabilă până marți, la ora 10,00.

Avertizarea este valabilă pentru intervalul 21 iunie, ora 10,00 – 23 iunie, ora 10,00, în toată ţara, fenomenele vizate fiind: instabilitate atmosferică temporar accentuată. ”În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, transmit meteorologii.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima jumătate a acestei săptămâni, așa că nu este exclus să mai apară o cale ferată inundată.

Cod Portocaliu în județul Suceava

Meteorologii au emis o atenţionare Cod portocaliu de ploi torenţiale pentru judeţele Suceava, Bacău şi Neamţ, valabilă pentru următoarea oră.

Potrivit meteorologilor, vor fi ploi torenţiale în localităţile Moineşti, Comăneşti, Dărmăneşti, Balcani, Poduri, Asău, Pârjol, Agăş, Bereşti-Tazlău, Ghimeş-Făget, Berzunţi, Zemeş, Măgireşti, Sănduleni, Palanca, Solonţ, Brusturoasa, Scorţeni, Strugari, Ardeoani din judeţul Bacău.

În judeţul Suceava este sub avertizarea zona de munte de la peste cota 1800 de metri, precum şi localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Cajvana, Marginea, Cornu Luncii, Arbore, Frasin, Stulpicani, Vama, Todireşti, Păltinoasa, Moldoviţa, Slatina, Vatra Moldoviţei, Fundu Moldovei, Cacica, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Voitinel, Dorna Candrenilor, Pojorâta,  Dorna-Arini, Valea Moldovei, Pârteştii de Jos, Drăgoieşti, Crucea, Solca, Iacobeni, Botoşana, Berchiseşti, Suceviţa, Ilişeşti, Sadova, Poiana Stampei, Comăneşti, Capu Câmpului, Poieni-Solca, Ciprian Porumbescu, Breaza, Bălăceana, Coşna, Ciocăneşti.

Codul portocaliu este valabil în aceste zone până la ora 09,00.

Ultimele Articole