spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Cale ferată inundată din cauza ploilor abundente. Se circulă cu restricție de viteză

O cale ferată inundată din cauza ploilor abundente a făcut ca trenurile să circule cu restricție de viteză la ieșirea din stația Călan Băi.

cale ferată inundată
FOTO CFR Infrastructură

”Circulația feroviară se desfășoară în condiții normale de trafic, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată. O singură porțiune de cale ferată este afectată de ploile abundente, și anume la ieșirea din stația Călan Băi (stație aflată pe secția Subcetata – Simeria Triaj), unde apa a ajuns până la nivelul liniei, iar trenul R R705 a tranzitat zona inundată pe o porțiune de 300 m cu restricție de viteză”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Cale ferată inundată. Personalul feroviar va monitoriza situația

Următorul tren care va circula prin această zonă este programat pentru ora 11,49. Personalul feroviar va monitoriza în continuare situația la fața locului pentru a stabili condițiile de circulație pentru următorul tren, a mai transmis compania de infrastructură.

Vreme rea până sâmbătă dimineață

Meteorologii anunţă că vremea rea şi furtunile vor continua până sâmbătă, la ora 10,00. Potrivit meteorologilor, de miercuri până sâmbătă dimineaţă, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. Miercuri, între 12,00 şi 23,00 este cod portocaliu în cea mai mare parte a ţării. ”În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) şi la începutul nopţii de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină şi descărcări electrice”, au transmis meteorologii.

Ultimele Articole