spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

A fost desemnat câștigătorul licitației privind reparații capitale de cale ferată în Portul Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a finalizat licitația  pentru proiectare și execuție RK la un tronson de cale ferată în Portul Constanța.

cale ferată în Portul Constanța

Este vorba de liniile CF 1 și  2 – Digul de Nord, pe o lungime de 594 de metri, iar câștigătoarea licitației este firma Proiect  L.G. & C.F. SRL. Valoarea contractului este de 1.297.242,66 lei, echivalentul a aproximativ 265.000 de euro.

CN APM SA Constanța deține în proprietate dispozitivul feroviar amplasat pe LFI (linia ferată industrială) CN APM SA Constanța  – Digul de Nord format din: Linia 1, care porneste de la ultima joantă a shimbătorului de cale 237 (proprietate CFR SA), considerată km 0+000 al liniei, până la opritorul fix OP1 situat la km 2+106,80. Lungimea constructivă (totală) a liniei este 2106,80 ml și are în compunere 3 curbe și o trecere la nivel cu calea ferată; Linia 2, care pornește de la ultima joantă  a schimbătorului de cale nr.1situat la km 0+661,61 până la schimbătorul de cale nr.2 situat la km 1+387,62.

Lungimea constructivă (totală) a liniei este 759,23ml și are în compunere trei curbe și o trecere la nivel cu calea ferată. Curbele liniilor 1 și 2 Digul de Nord prezintă uzură la partea superioară a șinei și coroziune la partea inferioară, prindere necorespunzătoare a șinei de traverse, ecartament lărgit, piatră spartă colmatată cu pământ și reziduuri de cereale.

Uzură accentuată la liniile de cale ferată în Portul Constanța

Din cauza creșterii traficului de cereale în perioada 2019-2020, care se ridică la aproximativ 70 vagoane/5600 tone brute/24 ore, portanța liniei a scăzut și din cauza materialelor uzate din suprastructură, prin lucrările de întreținere periodice ale liniei nu se mai pot menține în toleranțele admise, fapt care a condus la incidente feroviare.

CNAPMC a atribuit în cadrul procedurii doar lucrările pentru  „RK la liniile CF Linia 1 și Linia 2 Digul de Nord pe o lungime de 594 m‟, în valoare de 1.297.242.66 lei.

Câștigătoarea lucrărilor este Proiect  L.G. & C.F. SRL, cu sediul social în Constanța, pe strada Remus Opreanu, nr.12 A. Firma a fost înfiinţată în anul 1998, cu sediul social în municipiul Constanţa, având capitalul social de 200 de lei. Asociat unic şi administrator este Georgeta Comăniţă, informează Ziua de Constanța. Activitatea principală a societăţii constă în „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. (A.B.)

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

Ultimele Articole