miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Elemente de macaz și șină de cale ferată furate la Petrila. Polițiștii au făcut dosar penal

Mai multe elemente de macazuri și șină de cale ferată au fost furate luni dimineață la Petrila, pe Valea Jiului, în județul Hunedoara.

La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 10:25, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată cu privire la faptul că  la fosta unitate minieră a Exploatării Miniere Petrila, din zona de încărcare ce aparține de Exploatarea Minei Lonea, a fost sustrasă șină de cale ferată cu ecartament îngust de către persoane necunoscute.

Echipa de polițiști s-a deplasat la locul incidentului și a constatat că din zona de încărcare (siloz) au fost sustrași 30 de metri de șină de cale ferată cu ecartament îngust, precum și două bucăți de limbă de macaz pentru dirijarea vagoanelor.

Bucăți de macazuri și șină de cale furată la Petrila. Se fac cercetări pentru furt calificat

”Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, din zona încărcare (siloz) a fost sustrasă  șină de cale ferată cu ecartament îngust pe o porțiune de 30 de metri și două bucăți limbă macaz dirijare vagoane. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  furt calificat”, informează IPJ Hunedoara, citat de publicația locală Servus Press.

În urmă cu fix opt ani, pe 30 octombrie 2015, se scotea ultima tonă de cărbune din subteranul minei Petrila. Era cea mai veche mină din Valea Jiului și, totodată, cea mai adâncă din Europa, pentru că se afla la aproape un kilometru adâncime.

Ultimele Articole