spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

Călătorii vor putea utiliza pasarela din gara Arad

IMG_9600Construcţia pasarelei este parte a proiectului „Reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h Tronsonul 1: Frontieră –Curtici – Arad – Km 614”, în care s-a prevazut executarea unor lucrări de modernizare a cladirii de călători şi a peroanelor din gara Arad.

Lucrările au început în anul 2012 şi au fost executate de către Asocierea ”Alstom Transport – Swietelsky Baugesellschaft m.b.H. – Astaldi S.p.A. – S.C. Euro Construct Trading 98 SRL – Dafora S.A.”, lider împuternicit al Asocierii fiind ALSTOM TRANS. Valoarea investiţiei este de 33.405.396,41lei (7,3 milioane euro).

Pasarela din gara Arad se desprinde din holul central al clădirii de călători şi se dezvoltă sub forma unui pod peste linii. Aceasta are un dublu rol: distribuirea pasagerilor la peroane, respectiv spaţiu de aşteptare şi comerţ / servicii pentru călători.

În spaţiul pasarelei s-a amenajat un birou tehnic pentru impiegatii de mişcare, asigurând accesul acestora mai direct şi rapid la liniile de cale ferată. Aceasta a fost dotată cu toate facilităţile pentru călători şi pentru persoanele cu mobilitate redusă (lifturi, scări rulante, marcaje speciale, etc).

Gara Arad este un nod important de cale ferată și asigură legături feroviare cu nord – vestul României spre Oradea, Satu Mare, Baia Mare, cu sud – vestul țării spre Timișoara, Turnu Severin și, internațional, către Serbia. Totodată, din gara Arad se realizează legătura cu traseul modernizat Deva – Simeria – Brașov – București.

Ultimele Articole