spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Călătorii Metrorex, asiguraţi de Gothaer

Călătorii Metrorex vor fi despăgubiți cu până la un milion de euro în caz de accident după ce Metrorex a decis să atribuie contractul de asigurare de răspundere civilă generală pentru prejudicii aduse călătorilor companiei de asigurări Gothaer.

Compania de transport în subteran a decis să semneze cu firma menționată o „asigurare de răspundere civilă generală pentru prejudicii produse călătorilor în caz de accidente/incidente feroviare produse în activitatea de transport călători pe liniile de metrou”, a cărei durată este de un an.

„Poliţa de asigurare a fost încheiată cu societatea de asigurări şi reasigurări Gothaer, în urma unei licitaţii publice desfăşurate prin intermediul SICAP, licitaţie la care au participat mai mulţi ofertanţi. Gothaer a fost declarată câştigătoare, conform prevederilor legale în domeniu”, au declarat, pentru 1asig.ro, reprezentanţii Metrorex.
Prima de asigurare este în valoare de 71.550 lei, pentru o perioadă de 12 luni. Perioada contractului este cuprinsă între 24 iunie 2019 şi 23 iunie 2020, iar limita de despăgubire este de un milion de euro.

Riscurile asigurate sunt:

  • daune materiale produse bunurilor pe care călătorii le aveau asupra lor;
  • vătămări corporale suferite de călători, chiar şi atunci când aceştia urcau sau coborau din materialul rulant;
  • decesul călătorilor, produs chiar şi atunci and aceştia urcau sau coborau din materialul rulant;
  • daune materiale produse bunurilor aflate în exteriorul materialului rulant şi aparţinând unor terţe persoane (excluse daunele materiale aduse chiriaşilor ca urmare a neîntreţinerii spaţiilor întreţinute)
  • vătămări corporale suferite de terţe persoane aflete în exteriorul materialului rulant (excluse vătămările corporale aduse chiriaşilor ca urmare a neîntreţinerii spaţiilor întreţinutei)
  • decesul unor terţe persoane aflate în afara materialului rulant.

Și STB a licitat asigurarea călătorilor

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a lansat în primăvara acestui an o licitaţie privind achiziţia de servicii de asigurare auto, contractul fiind estimat la 11 milioane lei (2,31 milioane euro), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat pe platforma online de achiziţii publice SICAP. Contractul a vizat achiziţia de ”servicii de asigurare auto a vehiculelor, asigurare a călătorilor şi a bagajelor acestora”, potrivit anunţului. Contractul, evaluat la 11 milioane lei (2,31 milioane euro), fără TVA, a presupus presupune încheierea unui acord cadru cu durata de 12 luni.

Cuantumul garanţiei de bună execuţie este de 10% din valoarea contractului, fără TVA. Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 mai. Societatea nu a anunțat însă rezultatul procedurii care figurează în Sistemul Electronic de Achiziții Publice ca fiind încă „în desfășurare” deși termenul de depunere a ofertelor a expirat.

Ultimele Articole