sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Călătorie în două ore între Moscova și Sankt Petersburg

Un nou proiect de cale ferată de mare viteză de 650 km între Moscova și Sankt Petersburg a fost semnat de Vladimir Putin, la un cost estimat la 1.700 de miliarde de ruble (18 miliarde de dolari).

Traseul va fi cel mai lung din Europa de acest fel și va reduce timpul de călătorie pe calea ferată între cele două mari orașe la jumătate față de actualul expres Sapsan, potrivit firmei de consultanță afaceri pe zona asiatică Dezan, Shira & Associates.

În cadrul noului proiect, trenurile vor circula cu o viteză de până la 400 km/h, față de cea de 250 km/h a Sapsanului. Proiectul va crește numărul de căi ferate de la patru la șase și se așteaptă ca acesta să fie operațional până în 2028. Până în 2030, se estimează că traficul mediu anual de pasageri pe această rută va fi de aproximativ 22,6 milioane de persoane.

Legătura Moscova și Sankt Petersburg, cu finanțare rusească

Băncile rusești VEB.RF și Gazprombank și-au anunțat deja disponibilitatea de a lua parte la finanțarea și construcția proiectului. Vicepreședintele Sberbank, Anatoly Popov, a declarat, de asemenea, că sunt pregătite să participe la finanțarea traseului. Toate cele trei bănci sunt sancționate în Occident, ceea ce înseamnă că ele se concentrează acum pe proiectele de infrastructură din Rusia pentru a dezvolta randamente financiare.

Moscova-Kazan și Moscova-Rostov pe Don

Au existat, de asemenea, evoluții în ceea ce privește o rută între Moscova și Kazan, al cincilea oraș ca mărime din Rusia și capitala Tatarstanului. Călătoria pe această rută de 770 km va fi redusă semnificativ de la 12 ore în prezent la doar trei ore și jumătate. China a desemnat compania China Railway Rolling Stock Corporation pentru a construi o parte a liniei și să producă trenurile, care vor fi finalizate până în 2024. Acesta este motivul pentru care următorul summit anual al BRICS va avea loc la Kazan.

CRRC este un producător chinez de material rulant deținut de statul chinez și cotat la bursă. Este cel mai mare producător de material rulant din lume din punct de vedere al veniturilor, eclipsându-și principalii concurenți, Alstom și Siemens. CRRC a lansat anul trecut un prototip al unui tren cu schimbare de ecartament de 400 km/h pentru călătorii internaționale. S-a spus că trenul își va face debutul internațional pe linia de mare viteză Moscova-Kazan din Rusia.

Acest lucru înseamnă, de fapt, că ruta Moscova-Kazan face parte din Inițiativa chineză Belt & Road. CRRC consideră că ruta Moscova-Kazan este benefică pentru stimularea comerțului dintre cele două țări, precum și pentru asigurarea unui randament al investiției prin intermediul viitoarelor vânzări de bilete generatoare de fluxuri de numerar.

O altă rută avută în vedere este Moscova-Rostov-on-Don, în sudul Rusiei, în apropiere de Ucraina. Dezvoltarea acestor trenuri de mare viteză de nouă generație va însemna că Rusia va fi a treia țară din lume capabilă să producă această infrastructură, celelalte fiind China și Japonia. Acest lucru va oferi producătorilor ruși capacitatea de a exporta astfel de tehnologii către alte piețe emergente care au nevoie de o conectivitate mai rapidă, inclusiv India, Asia Centrală, Orientul Mijlociu, Africa și America de Sud.

Toate aceste regiuni fac parte din rețeaua BRICS. Trenurile vor fi produse în uzina Ural Locomotives, deținută de grupul rus Sinara, o altă companie rusă sancționată în Occident.

Dmitri Pumpyansky, președintele Sinara Group a declarat că „Această sarcină va necesita implementarea unei game largi de proiecte științifice de sprijin în domeniile științei materialelor, aerodinamicii, scanării 3D, imprimării 3D și dezvoltării gemenilor digitali. Este suficient să spunem că tunelul aerodinamic pentru testarea unui tren de mare viteză este mai complicat decât camera de testare pentru un avion cu reacție.”

Ultimele Articole