spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Călătoria Timișoara-Viena, 279 euro, fiind inclus test coronavirus

Presa austriacă susține că biletele pentru trenul Timișoara – Viena pot fi deja rezervate, fiind cunoscut inclusiv prețul, dar că este așteptat acceptul părții române. 

Doru Cireașă

Călătoria Timișoara-Viena

Negocierile pentru primul tren special cu asistenți români în Austria sunt în plină desfășurare, afirmă publicația Tiroler Tageszeitung.  Pregătirile referitoare la conexiunea cu coridorul sunt în prezent în curs, agențiile de îngrijire pot deja rezerva. Cu toate acestea, un acord între Viena și București este o condiție prealabilă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ministrului pentru Afaceri Europene din Austria, Karoline Edtstadler (ÖVP), „se negociază”. Un prim tren ar urma săplece în 10 mai de la Timișoara la Schwechat – Viena, dar purtătorul de cuvânt nu a dorit să confirme informația agenției austriece APA.

Publicația austriacă notează că mass-media română a informat despre trenurile speciale în zilele de 10, 12 și 13 mai – două dintre ele plecând din România, unul din Austria. Ministerul Transporturilor din România a refuzat să comenteze. Data de 9 mai anunțată de Ministerul Transporturilor din România vineri seara nu a fost încă confirmată oficial.

Presa austriacă a dat joi ca sigură înființarea a trei trenuri între cele două țări.

Din partea ÖBB, agenției austriece APA i s-a spus că primul tren poate ajunge luni, sub rezerva aprobării celor două Guverne. „Rezervările sunt deja posibile.” Camera de Comerț a confirmat că informațiile corespunzătoare în avans au fost trimise agențiilor de plasare. Dar încă este așteptată promisiunea din România.

Călătoria Timișoara-Viena, 279 euro, fiind inclus test coronavirus

Conform „Tiroler Tageszeitung”, călătoria pe trenul de coridor costă 279 de euro. Pe lângă bilet, acesta include și un test coronavirus care este planificat imediat după sosire. Prima conexiune este disponibilă pentru Viena, Austria Inferioară și Burgenland. Supraveghetorii pentru Tirol și celelalte state federale ar trebui să vină cu un al doilea tren.

Mai mult de jumătate din cele aproape 70.000 de îngrijitoare de persoane vârstnice care lucrează în 24 de ore din Austria provin din România. Asistentele care și-au prelungit voluntar ciclul în Austria cu patru săptămâni și nu au plecat acasă la familiile lor, pot solicita un bonus de 500 euro. Supraveghetorii pot solicita sprijin în calitate de companie individuală, din Fondul austriac Hardship.  (D.C.)

Ultimele Articole