marți, iunie 6, 2023
spot_img

Noi restricții pentru călătoria în Austria cu trenul IR Dacia. Ce trebuie să știe românii

Autoritățile de la Viena au introdus noi restricții pentru călătoria în Austria cu trenul Interregio Dacia operat de CFR Călători, dar și pentru celelalte conexiuni feroviare. O altă modificare a fost anunțată de operatorul feroviar de stat.

călătoria în Austria cu trenul trenul IR Dacia Viena-București incendiu la locomotiva Trenurile internaționale revin în circulație suspendă Trenul Dacia Trenul de Viena IR Dacia
FOTO cu rol pur ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri seara, că autorităţile austriece au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare în ţară în contextul pandemiei de COVID-19, acestea  urmând să intre în vigoare vineri, 15 ianuarie, de la ora 00,00.

Astfel, persoanele care călătoresc în Austria au obligaţia de a se înregistra online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit ”Pre-Travel-Clearance – PTC”, disponibil online AICI. Formularele sunt disponibile în limbile germană şi engleză.

În momentul intrării pe teritoriul austriac, călătorii sunt obligaţi să prezinte confirmarea completării formularului menţionat, în format electronic sau tipărit. În situaţia în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepţional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat şi semnat olograf.

Sunt exceptate de la măsura înregistrării electronice prin completarea formularului PTC următoarele categorii de persoane: transportatorii profesionişti de mărfuri, navetiştii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (spre exemplu: ceremonii funerare).

De asemenea, pe lângă obligativitatea înregistrării electronice, până la data de 31 martie 2021, persoanele care sosesc în Republica Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu sau într-un loc adecvat, imediat după intrarea pe teritoriul austriac, cu suportarea costurilor de către persoana în cauză. Măsura carantinei poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR-RT sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea în Austria, costurile fiind suportate de către persoanele în cauză. Aceste măsuri se aplică inclusiv turiştilor.

Călătoria în Austria cu trenul: nu se pot cumpăra bilete din Austria

O altă modificare a condițiilor de călătorie a fost anunțată de CFR Călători pe pagina sa de Internet.

Astfel, din motive tehnice, temporar nu se pot cumpăra bilete din Austria pentru trenul 347 Viena-București. Până la remedierea situației, se pot cumpăra online bilete de la CFR Călători, accesând link-ul https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro/. În tren, prezentați telefonul mobil cu mesajul de confirmare a plății biletului.

Ultimele Articole