spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

VIDEO Cât va dura călătoria cu trenul România-Ucraina și câte curse vor fi pe zi

Compania ucraineană de căi ferate Ukralizniția a anunțat miercuri cât va dura călătoria cu trenul România-Ucraina, pe relația Valea Vișeului-Rahov.

Într-o postare pe contul său oficial de Facebook, Ukralizniția a dezvoltat o informație difuzată cu o zi în urmă de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

„Pe 8 noiembrie, Ukralizniția a făcut prima intrare de test în zona restaurată Rhov-Dilove-Valea Vișeului (România). <Marmaroskii Express>, la granița dintre Ucraina și România, este programat să circule la începutul lunii decembrie. Traseul va fi operat cu un tren regional confortabil construit în Ucraina. Timpul efectiv de parcurs (în afară de procedurile vamale) de la Rahov, care se va transforma într-un alt hub de transport al Transcarpatiei, spre Valea Vișeului este de aproximativ 40 de minute, pe o pitorească vale montană. Controlul de frontieră și vamal vor fi făcute la bordul trenului, la sosire”, se arată în postare.

Trenul România-Ucraina va circula de două ori pe zi

Ukralizniția intenționează să opereze două curse pe zi, cu posibilitatea transferului de pasageri în trenurile căii ferate române CFR, de la Valea Vișeului către Sighetu Marmației, Cluj-Napoca și București.

CNCF CFR SA a anunțat marți că după 16 ani în care nu s-a circulat, un tren de călători ucrainean s-a aflat marți în probe la Valea Vișeului, în nordul României. Astfel, un automotor ucrainean a făcut o cursă de probă pe linia Berlibas (UZ) – Valea Vișeului (CFR), linie de tranzit la granița cu Ucraina, redeschisă de SRCF Cluj pe 12 octombrie 2022, la 16 ani de când nicio garnitură feroviară (UZ) nu a mai circulat prin acest punct de frontieră.

SRCF Cluj a făcut lucrări de reparații, în regie proprie, fiind înlocuite circa 1.400 de traverse speciale din lemn, 36 de tone de material mărunt de cale și completarea liniei cu 400 de tone de piatră spartă, linia fiind redeschisă traficului de călători în data de 12 octombrie 2022.

Ultimele Articole