spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Călătoria cu metroul poate fi plătită prin carduri contactless 

Metrorex, cu suportul tehnic al BCR, a implementat în 43 de stații noul sistemul de plată care permite plata și deschiderea porților de acces prin simpla apropiere a cardului bancar contactless.

plata cu cardul la metrou

Sistemul este instalat direct în noile porți de acces, iar prețul călătoriei cu metroul rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei, fără niciun comision suplimentar, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Plata se poate face, în aceleași condiții, cu orice card Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume.

Metrorex în colaborare cu Banca Comercială Română a finalizat implementarea noii soluții de plată cu cardul contactless, în 43 de stații de metrou din București în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces, astfel încât în acest moment în stațiile de metrou, călătorii beneficiază de soluția de plată cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

Sistemul a fost dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR și este integrat la nivelul fiecărei porți de acces și utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât și deblocarea porților de acces să fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porții de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Costul unei călătorii rămâne același, 2,5 lei și nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător dorește să achite mai multe intrări cu același card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless. (D.C.)

 

Ultimele Articole