sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Călători urcați în autobuz din cauza liniei de contact căzute la Drobeta Turnu Severin

CFR SA a fost nevoită să intervină în noaptea de vineri spre sâmbătă în mai multe puncte pe traseul Drobeta Turnu Severin – Prunișor (15 km est) din cauza problemelor la linia de contact. Zona a fost puternic afectată de furtunile și ploile torențiale anunțate zilele acestea.

UPDATE La ora 9.40 s-a redeschis circulația feroviară pe relația Drobeta Turnu Severin – Prunișor în condiții normale de trafic, toate intervențiile derulate de personalul feroviar pentru remedierea deranjamentelor produse la linia de contact și realimentarea cu energie electrică fiind finalizate.

Încă din cursul nopții se asigură transbordare auto pe relatia Drobeta Turnu Severin – Prunișor, au informat sâmbătă dimineața reprezentanți ai CFR SA.
Transbordarea călătorilor cu mijloace auto s-a făcut pentru trenurile 79, 78, inclusiv pentru pasagerii trenului IR 1992.

Cinci intervale de stații cu probleme de la Drobeta Turnu Severin la Prunișor

Personalul feroviar intervine pentru reparații la firul de contact pe cinci intervale de statii, de la Drobeta Turnu Severin la Prunișor, unde, din cauza vremii nefavorabile, în cursul nopții s-au înregistrat deranjamente la linia de contact, implicit la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulație, măsură care se va menține până la finalizarea intervențiilor pe tot traseul Drobeta Turnu Severin – Prunișor, potrivit CFR SA.

Meteorologii  ANM au emis avertizări meteo Cod roșu, portocaliu și galben de ploi torențiale, care vizează 23 de județe ale țării. Zona de munte a județului Cluj cade sub incidența codului portocaliu, în timp ce cealaltă parte a teritoriului se află sub cod galben de averse torențiale.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. (foto ilustrativ)

 

Ultimele Articole