miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Călători lăsați în câmp după ce le-a fost luată locomotiva pentru a o înlocui pe cea a unui tren lovit de un BMW

Zeci de călători aflați în trenul 4483 pe direcția Ilva Mică – Beclean pe Someș au fost debarcați luni din trenul lor în stația Salva, după ce acesta a fost anulat, iar locomotiva acestuia a fost dusă la trenul 1832 de rang superior care circula pe ruta Cluj Napoca – Galați. Locomotiva 1832 s-a defectat după ce a lovit un autoturism. Călători lăsați în câmp, nu pentru prima oară.

Trenul 1832 înregistra la orele prânzului nu mai puțin de patru ore intârziere după ce a lovit la o trecere la nivel un autoturism marca BMW. Publicația mesagerulbn.ro informează că mașina era condusă de un tânăr de 18 ani, iar accidentul a avut loc la Nimigea de Jos.

Călători lăsați în câmp

Din cauza avarierii locomotivei Cluj Napoca – Galați, CFR Călători a decis să ia locomotiva trenului 4483, debarcând călătorii acestuia în stația Salva și anulând trenul.

Ajuns la timp la Salva, trenul Regio a fost anulat, pe situl mersultrenurilor.ro, acesta figurând drept „modificat sau anulat”.

Surse neoficiale au informat că în tren se găseau numeroși elevi ce voiau să ajungă la Cluj și care au fost nevoiți să aștepte două ore următoarea legătură în această direcție.

Comunicatul CFR Călători, ora 18.00: Astăzi, 13 noiembrie 2023, în jurul orei 11:30, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Nimigea – Salva, șoferul unui autovehicul s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul IR 1832 Cluj Napoca – Galați.

Cei 150 de pasageri şi personalul feroviar din trenul IR 1832 nu s-au aflat în pericol.
În urma impactului, traficul feroviar a fost întrerupt, fiind necesară intervenția organelor abilitate pentru eliberarea linei.

Până la realuarea circulației în condiții de siguranță, trenul IR 1832 a staționat, călătorii urmând să primească apă și produse preambalate în stația Ilva Mică.

În acest context, trenul R 4483 a fost anulat pe distanța Slava – Beclean pe Someș, călătorii fiind preluați de trenul R 4485 (trenul s-a aflat în Salva abia la 16:38 – n.red.)

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Ultimele Articole