spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Călător fără bilet, bătut zdravăn de către controlorii CFR Călători

Doi controlori CFR Călători l-ar fi bătut pe un călător prins fără bilet în trenul internațional Brașov – Budapesta.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

locomotivă defectă vizita Papei în România vizita Papei Francisc minivacanța de Paște BVC CFR Călători pe 2019

Doi controlori ai CFR Călători s-au ales cu dosar penal pentru infracțiunea de purtare abuzivă, potrivit infohuedin.ro. Aceasta deoarece duminică cei doi au snopit în bătaie un bărbat de 47 de ani, din Cluj-Napoca. Bărbatul s-a urcat din Cluj-Napoca în trenul internațional Brașov-Budapesta, cu intenția de a ajunge la Oradea. Bărbatul de 47 de ani a comis o contravenție, deci nu o infracțiune, pentru faptul că a circulat fără bilet, potrivit infohuedin.ro.

Incidentul a avut loc în jurul orei 15:30, cu puțin timp înainte ca garnitura să ajungă în Gara CFR Aghireșu-Fabrici. Doi martori oculari au asistat la scenele desprinse parcă din filmele de acțiune.
În Gara CFR Aghireșu Fabrici, victima a fost coborâtă din tren cu forța. De aici a fost preluată de către polițiști și dusă la Spitalul Huedin. Martorii au confirmat agresiunile suferite de victimă, iar polițiștii TF Huedin au deschis un dosar penal pe numele controlorilor pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

„Duminică, în jurul orei 15:30, poliţiştii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj Napoca – Biroul Județean de Poliție Transporturi Cluj, Postul de Poliție Transport Feroviar Huedin, au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Cluj-Napoca, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa cu trenul, din direcția Brașov spre Budapesta, a fost agresat de către personalul cu atribuții de control, ulterior fiind coborât din tren în stația CFR Aghireșu-Fabrici, pe motiv că acesta nu deținea bilet de călătorie. La fața locului polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtarea abuzivă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, se arată într-o informare scrisă a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Pacientul a ajuns în camera de gardă a Spitalului Huedin cu o plagă contuză buză inferioară, plăgi escoriate abdomen anterior, plăgi escoriate torace posterior, afirmativ agresiune”, spune Silvia Resteman, manager al Spitalului Huedin.

Bărbatul a anunțat că se va prezenta astăzi la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru a obține un certificat medico-legal, după care va depune și o plângere oficială la Poliția Transporturi Feroviare.

Club Feroviar a solicitat marți o reacție din partea CFR Călători, companie care a refuzat să o ofere verbal, solicitând formularea întrebărilor în scris. Legea permite însă și adresarea întrebărilor verbal de către mass-media.

 

Ultimele Articole