spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Căile ferate ucrainene au evacuat peste 500.000 de persoane

Compania de căi ferate ucrainene continuă să evacueze civili. Aproximativ o jumătate de milion de oameni au fost deja evacuați.

Potrivit căilor ferate ucrainene, se acordă prioritate copiilor, femeilor și persoanelor în vârstă. Compania de căi ferate ucrainene oferă ajutor cetățenilor străini care stau în Ucraina. Persoanele cu pașaport din orice alt județ pot părăsi teritoriul Ucrainei fără restricții. Acest lucru se aplică și bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. O serie de trenuri circulă în prezent către Polonia, Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Un nod de transport separat a fost înființat în gara Chop. Nouă perechi de trenuri circulă zilnic de la stația Chop la Záhony (Ungaria).

În plus, pe parcursul zilei, în funcție de fluxul de pasageri, vor fi programate rute suplimentare de evacuare din capitala Kiev către regiunile de vest (Ujgorod, Volyn, oblastul Cernăuți, cu posibilitatea unui transfer hub în România, Ungaria și Polonia). Trenul obișnuit №67 Kiev – Varșovia este și el operațional și pleacă din Kiev la ora 18:48. „Vă rugăm să rețineți, de asemenea, că Polonia, Germania, Slovacia, Republica Cehă și Austria garantează călătorii gratuite pentru refugiații ucraineni folosind propriile căi ferate”, spun reprezentanții Ukrzaliznytsia.

Ultimele Articole