marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Caile Ferate Ruse au aprobat 70,4 miliarde de dolari pentru linii de mare viteza

sapsanConsiliul de Administratie al Cailor Ferate Ruse a aprobat un program actualizat al liniilor de mare viteza pana in 2030, care, conform companiei, va costa 5 trilioane de ruble (70,4 miliarde de dolari), informeaza Vedomosti.
Printre altele, programul include liniile de mare viteza Moscova – Kazan – Yekaterinburg, Moscova – Adler si Moscova – St. Petersburg.
Programul actualizat include 20 de proiecte de constructie a liniilor de mare viteza si va permite trenurilor sa opereze pe 50 de rute de mare viteza. Conform Presedintelui Cailor Ferate Ruse Oleg Belozerov, coloana vertebrala a retelei feroviare de mare viteza este Moscova – Kazan – Yekaterinburg, Moscova – Adler si Moscova – St. Petersburg.
Conform strategiei privind liniile feroviare de mare viteza a Cailor Ferate Ruse, reteaua de 350 de km/h include St Petersburg – Moscova, Moscova – Nizhny Novgorod si Moscova – Smolensk – Krasnoe. Aceasta din urma este parte a Coridorului de Transport International 2 si poate fi extinsa catre vest spre Uniunea Europeana. In plus, in cadrul strategiei, compania include proiectele care implica reconstructia liniei existente care leaga centre regionale de interes pentru a gestiona serviciile de mare viteza folosind trenuri rapide care sa atinga viteze de 160-200 km/h. O prioritate cheie este ruta din centrul Rusiei catre sud, Moscova-Adler/Soci, datorita faptului ca aceasta combina modernizarea rutei existente cu constructia noii linii de-a lungul sectiunii Prokhorovka – Zhuravka – Chertkovo – Bataisk. Lungimea totala a liniilor de mare viteza in aceasta categorie va fi de aprox. 11,000 km. Pe unele rute, vor trebui instalate sine suplimentare pentru a permite operarea trenurilor de calatori si suburbane conventionale, precum si introducerea serviciilor de marfa.
In 2021-2025, compania are in plan construirea liniei de mare viteza Rostov – Krasnodar – Adler, Tula si Voronezh, precum si extensia liniei de mare viteza care leaga Kazan de Elabuga.
Investitia totala necesara in strategia de mare viteza este estimata la 12,6 trilioane de ruble (177,6 miliarde de dolari) conform scenariului maxim si 564,9 miliarde de ruble (7,95 miliarde de dolari) conform scenariului minim.

Ultimele Articole