Caile Ferate Poloneze s-ar putea transforma in holding

13 aprilie 2018

Planul Grupului PKP de a deveni o companie tip holding a fost aprobat, potrivit unui anunt facut la 12 aprilie de catre Presedintele Executiv al grupului, Krzysztof Mamiński. Planul a fost aprobat in urma unei reuniuni la care au luat parte atat actionariatul grupului cat si reprezentanti ai Ministerului Infrastructurii din Polonia.  Noua structura va fi operationala incepand cu 2019.

In consecinta, structura de tip holding nu va limita independenta companiilor ce compun Grupul PKP, insa le va facilita acestora posibilitatea unui management in comun, va incuraja parteneriatul intre ele. Krzysztof Mamiński mai spune ca noua formula va duce si la realizarea de economii in cadrului Grupului PKP.

„Chiar daca Polonia nu are acelasi tip de legislatie, ca al altor state, ce reglementeaza in mod direct companiile de tip holding, acest lucru se poate schimba, o noua legislatie putand fi emisa in acest sens”, a adaugat Mamiński.

Grupul PKP este format dintr-o serie de companii dintre care cele mai importante sunt PKP SA, PKP PLK (administratorul national de infrastructura feroviara), PKP Intercity si PKP Cargo, unul dintre cei mai mari operatori de transport feroviar de marfa din Europa, detinuti de catre stat. Pe langa acestea grupul PKP mai detine si PKP Telekomunikacja Kolejowa, PKP Energetyka si PKP Informatyka.