Caile Ferate Italiene au lansat o aplicatie multimodala

Ferrovie dello Stato (FS Italiane) au lansat, la nivel national, o aplicatie multimodala de transport. Denumita Nugo, este disponibila atat pentru dispozitivele Apple cat si pentru cele Android. Nugo permite utilizatorilor sa isi planifice o calatorie door-to-door, la nivel national, dar si sa achizitioneze un singur tichet de calatorie pentru toate modurile de transport de care au nevoie. Initial, aceasta aplicatie cuprinde 50 de companii de transport, insa targetul vizeaza participarea a 400 de companii de transport. Printre cele 50 de companii sunt inclusi operatori de transport locali si interurbani, operatori de transport cu feribotul, cu metroul, cu bicicletele, companii de car-sharing sau de taxi. Utilizatorii pot folosi aplicatia si pentru a-si rezerva spatii de parcare in garile italiene.

Dezvoltarea aplicatiei s-ar ridicat la un cost de 20 milioane euro. “Lansarea aplicatiei are ca scop facilitarea unei calatorii mai confortabile, mai sigure si mai facile. Dorim sa dovedim clientilor ca pot calatori foarte usor door-to-door si daca renunta la autoturismul personal”, spune Gianluigi Castelli, director executiv Nugo.

Pentru a favoriza transportul feroviar intre orasele din Italia este necesar sa imbunatatim transportul pe ultima parte a calatoriei (last mile). Aplicatia include si competitori ai Cailor Ferate Italiene, precum operatorul de transport de mare viteza cu acces deschis, Italo, dar si operatori de transport cu autobuzul. Pentru a putea atrage utilizatorii de autoturisme, solutia este sa oferim mai multe optiuni de transport”, este de parere Renato Mazzoncini, presedintele executiv al FS Italiane.

Astfel, favorizand diferitele moduri de transport public se va concretiza si integrarea modala, unul dintre cei cinci piloni al Planului de Activitate al FS Italiane pentru 2017-2026.

In doar cateva zile de lansare, aplicatia a fost deja descarcata de 14.000 de utilizatori.