Caile Ferate din Moldova lanseaza licitatia pentru locomotive de marfa

22 decembrie 2016

cf-moldovaCaile Ferate din Moldova au anuntat lansarea unei licitatii pentru achizitia a 12-15 locomotive de marfa si modernizarea facilitatilor depoului din Basarabeasca. Licitatia va fi realizata prin e-procurement folosind Portalul BERD Client E-Procurement (ECEPP). Companiile interesate trebuie sa se inregistreze aici
Conform estimarilor, contractul va incepe in august 2017 si va dura aproximativ 18 luni plus perioada de garantie.
Proiectul va fi cofinantat de BERD, BEI si UE NIF, in cadrul proiectului de restructurare feroviara.
BERD a acordat CFM un imprumut pentru implementarea proiectului de restructurare al Cailor Ferate din Moldova care are ca obiectiv imbunatatirea infrastructurii feroviare si modernizarea materialului rulant pentru a permite CFM sa sporeasca eficienta si siguranta serviciilor feroviare si sa creasca performanta tuturor operatiunilor sale feroviare. BEI ofera un imprumut paralel pentru cofinantarea Proiectului.
Dupa semnarea acordului de imprumut cu BERD pentru „Restructurarea Cailor Ferate din Moldova”, negocierile cu BERD cu privire la contractul de cofinantare au fost finalizate in iulie, iar bugetul total a insumat 105 milioane de euro.
In iulie, Ministerul de Finante din Republica Moldova a anuntat ca va garanta partial rambursarea imprumutului BERD companiei CFM pentru achizitia de locomotive si modernizarea infrastructurii feroviare.