duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Caile Ferate Daneze achizitioneaza noi locomotive electrice

Danish Railways_IC4-Train-DenmarkConsiliul de Administratie al Cailor Ferate Daneze (DSB) a aprobat planurile de a procura 26 de locomotive electrice pentru a înlocui clasa ME de locomotive diesel. Sarcina principală a noilor locomotive va fi de a transporta vagoanele etajate și de a efectua transport regional în Sjælland. De asemenea, noul parc de material rulant electric va sprijini eliminarea treptată a automotoarelor electrice IC2 si IC4.

„Alaturi de planurile pe termen lung pentru achiziționarea de noi automotoare electrice, este acum posibila planificarea eliminarii progresivă a trenuri lor IC2 și IC4. Pe baza experienței noastre de operare, trebuie să tragem concluzia că IC4 nu a devenit coloana vertebrală a traficului feroviar danez, dar va fi o parte a soluției, până cand electrificarea transportului feroviar este finalizată” , a precizat, Peter Schütze, presedintele DSB.

„Achiziționarea de locomotive electrice reprezinta un prim pas într-un proces desemnat sa asigure faptul ca noile echipamente electrice moderne ale Cailor Ferate Daneze vor face fata noilor provocări din trafic”, a declarat Flemming Jensen, director executiv al DSB.
Furnizarea noilor locomotive electrice este programată pentru toamna anului 2016, urmand ca primele locomotive sa fie puse în circulatie de la începutul anului 2020.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole