sâmbătă, iunie 29, 2024
spot_img

Caile Ferate Cehe vor fi dotate cu senzori de siguranta

Cehia-locomotive_cdci-18Republica Ceha planuieste sa investeasca 1 miliard de coroane cehesti (37 de milioane de euro) in sezori care sa ajute la prevenirea accidentelor feroviare si furturilor in urmatorii patru ani in cadrul unei strategii de transport inteligente care va fi discutata in cadrul unei intruniri a cabinetului pe 22 iunie.
Strategia, elaborata de Ministrul de Transport Dan Tok, vrea sa introduca sisteme electronice in valoare de 12 miliarde de coroanele cehesti (443 milioane de euro) pe cai ferate, autostazi si rauri pana in 2020. Aprox. 2000 de km din coridoarele feroviare principale vor fi echipate cu cabluri optice care vor furniza informatii detaliate cu privire la orice miscare din apropierea liniei, informeaza Agentia de Stiri din Cehia.
„Sistemul ne va ajuta sa controlam siguranta coridoarelor feroviare”, a declarat Tok. Administratia Infrastructurii Feroviare din Cehia a inceput testarea sistemului, insa nu furnizeaza nicio informatie cu privire la functionarea acestuia sau rezultatele testelor deoarece astfel de detalii ar putea permite oamenilor sa se sustraga sistemului, a declarat purtatorul sau de cuvant, Jakub Ptacinsky.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole