Caile Ferate Cehe semneaza un contract pentru 50 de vagoane de calatori

Caile Ferate Cehe au contractat Consortiul Siemens – Škoda Transportation pentru un contract in valoare de 115 milioane de euro pentru livrarea a 50 de vagoane de calatori Viaggio Comfort. Primele vehicule vor fi livrate in 32 de luni. Siemens se va ocupa de productia caroseriei, livrarea boghiurilor si punerea in serviciu dinamica, dar si de obtinerea autorizatiei de operare. Škoda va fi responsabila cu asamblarea electrica si mecanica, darea in exploatare statica si livrarea convertoarelor auxiliare si a cabinelor de control. Vagoanele, care opereaza ca trenuri formate din cinci unitati, vor avea cuple semirigide si vor fi conectate prin pasarele de trecere pe baza de presiune. Fiecare capat de tren are o cuplare standard UIC care permite vagoanelor sa fie conectate la mai multe tipuri de vagoane sau locomotive.
Trenul are o lungime medie de 132 m, 330 de scaune cu conexiune WLAN, prize si porturi USB si o viteza maxima de 200 km/h. Vagoanele sunt moderne si spatioase si sunt dotate cu aer conditionat.
Noile vagoane vor avea trei spatii speciale pentru carucioare, statii de incarcare pentru carucioarele electrice, o toaleta universala si lift electric pentru imbarcarea si debarcarea din tren. Pentru familiile cu copii, trenul ofera o zona speciala cu cinema, loc pentru carucioare si o masa de schimbat pentru bebelusi. De asemenea, vehiculele vor avea spatiu pentru opt biciclete.
ČD va moderniza si extinde serviciile pe liniile principale odata cu aceste vagoane noi care se bazeaza pe platforma Viaggio Comfort dezvoltata de Siemens. Acest tip de vagoane a fost folosit si pentru trenurile ČD Railjet.
Noul model a fost proiectat ca un sistem deschis care permite operarea flexibila a vagoanelor in functie de cerintele fiecarei rute pe care calatoresc.
„Noul concept combina confortul si echipamentele trenurilor de mare viteza cu avantajele oferite de trenurile cu locomotiva. Acest lucru ne permite consolidarea competitivitatii in transportul pe liniile principale, nu doar in Cehia, dar si in Europa Centrala”, a declarat Pavel Krtek, CEO Caile Ferate Cehe.