spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Caile Ferate Cehe pregatesc o licitatie pentru trenuri

Consiliul de Supraveghere şi Consiliul Director al Cailor Ferate Cehe (České dráhy) au aprobat achizitia a 160 de vehicule de lung parcurs si trenuri regionale in valoare de 20 de miliarde de coroane cehe (782,5 de milioane de euro). Operatorul va cumpara 90 de vagoane si 31 de unitati electrice pentru transportul pe distante lungi, 30 de unitati electrice si 9 diesel pentru transportul regional si 5 unitati de tip push-pull pentru transportul regional. České dráhy intentioneaza sa semneze sapte contracte publice pentru achizitia de material rulant nou.
„České dráhy doreste sa semneze sapte contracte pentru livrarea zecilor de vehicule noi, daca e posibil, pana la sfarsitul anului”, anunta compania.
Operatorul va semna acordurile generale cu castigatorii licitatiilor si va achizitiona vehiculele doar in cazul in care obtine mijloacele necesare achizitiei acestora prin Programul Operational pentru Transport II sau daca incheie contracte cu entitatile care contracteaza servicii de transport pentru stabilirea costurilor asociate cu introducerea lor.
In prezent, České dráhy se ocupa cu realizarea modelului de activitatea dupa 2019, cand o parte din contractele pe termen lung incheiate cu regiunile si statul se vor incheia. Numarul vehiculelor a fost stabilit in urma negocierilor cu fiecare regiune in parte si ca urmare a intentiilor publicate ale Ministerului de Transport din Cehia in cadrul procesului de deschidere a pietei de transport pe distante lungi.
„Daca vrem sa avem un avantaj competitiv, trebuie sa fim pregatiti sa indeplinim dorintele entitatilor contractante. Datorita acordurilor generale, vom avea posibilitatea sa selectam in avans furnizorii, iar daca vom primi contracte de furnizare a serviciilor, vom putea sa comandam imediat productia de vehicule noi. Acest lucru inseamna ca vom economisi timp si vom furniza clientilor servicii de calitate superioara in cel mai scurt timp. In acelasi timp, vom putea atrage subventii prin Programul Operational pentru Transport II care are ca scop inlocuirea materialului rulant pentru transport regional. Bineinteles ca suntem pregatiti sa cofinantam achizitia”, a declarat Miroslav Kupec, membru al Consiliului Director al ČD.

Ultimele Articole