CAF va livra trenuri pentru DLR in Londra

24 iunie 2019

Transport for London a acordat companiei CAF un contract pentru proiectarea si constructia a 43 de trenuri cu cinci vagoane pentru Docklands Light Railway (DLR). 33 de trenuri vor inlocui vehicul parc de material rulant al companiei care are o vechime de aproape 30 de ani, iar celelalte 10 vehicule vor fi utilizate pentru cresterea frecventei si capacitatii retelei.
„Inlocuirea trenurilor vechi ale DLR si introducerea unui parc de vehicule moderne va contribui la sprijinul pe care calea ferata il ofera dezvoltarii curente si viitoare a zonei Docklands”, a declarat Jon Fox, Director Operatiuni Feroviare si Servicii Conexe in cadrul TfL.
Noile trenuri vor avea o lungime similara cu cea a trenurilor cu trei vagoane care opereaza pe reteaua DLR, dar vor beneficia de imbunatatiri.
Noul parc de trenuri cu acces pe toata lungimea vor intra in serviciu comercial incepand cu 2023 si vor beneficia de mai multe imbunatatiri, precum cel mai nou sistem de informare audio si video in timp real, aer conditionat si puncte de incarcare mobile. Trenurile vor oferi facilitati persoanelor cu mobilitate redusa, punandu-le la dispozitie trei zone multifunctionale si trei spatii dedicate persoanelor in scaun cu rotile. Aceste spatii multifunctionale pot fi folosite si de catre persoanele cu carucioare pentru copii, biciclete si bagaje.
„Designul metrourilor CAF este ideal pentru a raspunde cerintelor specifice acestui mod unic de operare, nu doar capacitatii imbunatatite, dar si nivelului ridicat de confort si siguranta oferit pasagerilor. Aceste trenuri de metrou sustin strategia de transport a Primarului Londrei de a transforma orasul intr-un spatiu mai verde si mai accesibil pentru persoanele care traiesc si lucreaza aici”, a declarat Richard Garner, Director CAF pentru Marea Britanie.
Modernizarea retelei DLR este un element important al Strategiei de Transport a Primarului Londrei de a transforma orasul intr-un spatiu mai verde si mai accesibil pentru persoanele care traiesc si lucreaza in oras. Investitiile in transportul public vor contribui la reducerea dependentei de masina si la atingerea obiectivului Primariei conform caruia 80% dintre calatorii ar trebui sa se realizeze cu mijloacele de transport in comun, biciclete sau mers pe jos pana in 2041.