miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

CAF va livra 40 de trenuri pentru metroul din Madrid

CAF și Metro Madrid au încheiat un contract pentru furnizarea primului dintre cele două seturi de trenuri în care operatorul din Madrid investește pentru a-și reînnoi și extinde flota de material rulant.

Acordul, în valoare de aproape 400 de milioane de euro, constă în proiectarea și furnizarea a 40 de trenuri cu ecartament mare, de o singură tensiune, care să opereze pe liniile 6 și 8 ale rețelei metropolitane. De asemenea, include dezvoltarea și implementarea unui program de optimizare a ciclului de viață al flotei, cu opțiunea viitoare de a crește numărul de unități de tren furnizate.

Scopul rețelei de metrou a orașului cu această achiziție, care va fi finanțată cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (BEI), este îmbunătățirea calității serviciilor și creșterea capacității sistemului de transport public al capitalei Spaniei.

Trenurile CAF pentru Metro Madrid – specificații generale

Fiecare dintre ramele care vor fi furnizate de CAF va fi formată din șase vagoane, dintre care patru vor fi cu tracțiune.

Acestea vor oferi o capacitate mai mare de pasageri prin amenajarea lor neobstrucționată, cu spațiu de trecere între vagoane.

De remarcat faptul că licitația a fost extrem de exigentă din punct de vedere al cerințelor tehnice, cu factori precum consumul de energie, LCC (costul total al produsului pe parcursul ciclului său de viață) și performanța tehnică a unităților, inclusiv posibilitatea semiautomatizării (GoA2) și a funcționării complet automate (GoA4), fiind de o importanță deosebită.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că CAF a lucrat intens cu Metro Madrid de-a lungul istoriei lor comune. De fapt, până în prezent, marea majoritate a parcului de trenuri care circulă pe rețeaua suburbană a capitalei Spaniei a fost furnizată de CAF.

Mai exact, CAF a proiectat și fabricat peste 600 de unități de metrou pentru Madrid, din seriile 2000, 3000, 5000, 6000, 8000 și 8400.

Dintre acestea, unitățile seria 8400 au fost ultimele livrate în 2010 și 2011 și acestea prestează în prezent servicii pe linia 6.

Trenuri CAF circulă și pe Magistrala 2 de metrou din București.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole