CAF va fabrica trenuri in Marea Britanie

Producătorul spaniol de material rulant CAF a anunțat că va începe construirea de trenuri în cadrul unei noi unități de producție din South Wales, măsura fiind un impuls important pentru producția din Marea Britanie și pentru economia Țării Galilor.
CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) intenționează să creeze 300 de locuri de muncă în cadrul fabricii de lângă Newport, unde va construi trenuri și tramvaie pentru rețeaua britanică.

Până în prezent, compania a furnizat trenuri către Marea Britanie din fabricile sale din Spania.

CAF investește 30 de milioane de lire sterline (34 milioane euro) pentru a pune în funcțiune fabrica și a primit, în acest sens, un sprijin semnificativ prin garanțiile de stat, acordate de guvernul din Țara Galilor prin intermediul Programului de Investiții Interne.

Noua unitate de producție va avea o suprafață de peste 46.000 de metri pătrați și va fi deschisă în toamna anului 2018. Într-o primă fază, vor fi angajate 200 de persoane, numărul acestora ajungând la 300 până în 2019. Unitatea de producție este proiectată astfel încât CAF să poată construi o gamă largă de trenuri, inclusiv automotoare diesel (DMU), automotoare electrice (EMU), tramvaie și trenuri de mare viteză.

În ultimii ani, compania CAF a fost extrem de interesată de piața feroviară britanică și a livrat tramvaie în Edinburgh și West Midlands și derulează în prezent un contract ce prevede fabricarea a 300 de trenuri și vagoane  de pasageri pentru piața din Marea Britanie. Acest contract include 43 de automotoare electrice, 55 de automotoare diesel pentru Arriva Rail North (companie care operează franciza Northern), 12 automotoare electrice și 66 de vagoane pentru TransPennine Express (companie care operează franciza cu același nume) precum și 75 de vagoane pentru serviciul de transport Caledonian Sleeper, cel care efectuează transport pe timp de noapte pe ruta Londra-Glasgow.

Din primăvara viitoare, CAF intenționează să recruteze personal pentru noua unitate de producție și va oferi, în acest sens, module de pregătire și ucenicie din toamna anului 2018. Ofertele de muncă includ tehnicieni calificați și ingineri, personal de conducere și asistență.