CAF obtine, in Europa, trei contracte pentru tramvaie

Tramvaie CAF in orasul Luxemburg

Producatorul spaniol de material rulant, CAF, a obtinut trei contracte, cu o valoare totala de 100 milioane de euro, pentru livrarea de tramvaie in Luxemburg, Germania si Suedia.

Unul dintre contracte prevede livrarea a 12 tramvaie, ce vor intra in operare pe extensia liniei din Luxemburg, pentru care se executa in prezent lucrari de constructie. Contractul are o valoare de 40 milioane de euro si a fost atribuit de catre Luxtram, operatorului liniei din capitala ducatului Luxemburg. Dupa finalizare, aceasta extensie va rula fara catenara, fiind alimentata in statii, printr-un sistem instalat la nivelul caii de rulare. Noile tramvaie ce vor fi livrate in Luxemburg sunt din gama CAF Urbos 3, similare cu cele aflate deja in circulatie pe linia existenta in oras. Tramvaiele vor fi echipate cu tehnologia supercapacitorilor pe baza de acumulatori.

Potrivit celui de-al doilea contract, CAF va livra tramvaie in Freiburg, un oras din sud-estul Germaniei, situat in landul Baden-Württemberg. Aici CAF va livra cinci tramvaie din gama Urbos 100, acestea alaturandu-se celor 12 tramvaie din aceeasi gama, livrate recent de catre producatorul spaniol. Noie livrari vor fi finalizate pana la mijlocul lui 2020. Suma nu a fost dezvaluita, insa landul german a confirmat ca pentru aceasta comanda va acorda un sprijin financiar de cinci milioane de euro.

Skånetrafiken, operator de transport feroviar din Suedia, a plasat companiei CAF o comanda pentru livrarea a sapte tramvaie, acestea urmand sa intre in serviciu comercial in orasul Lund. Noile tramvaie vor rula pe linia de 5,5 kilometri pe care orasul suedez o construieste in prezent. Si tramvaiele din Lund vor fi din gama Urbos. Vor fi modulare cu o lungime de 32 de metri. Acestea vor dispune de o tehnologie avansata, ce va permite reducerea costurilor de operare si de mentenanta.