CAF a obtinut, in Europa si Asia, contracte de mentenanta in valoare de 240 milioane euro

8 februarie 2019
Metroul din Bilbao

Actren, un joint venture format din CAF si RENFE, a obtinut contracte in valoare de 240 de milioane de euro, pentru mentenanta unor trenuri din Spania si Arabia Saudita.

CAF, un producator spaniol de material rulant, detine 51% din acest joint venture, in timp ce RENFE, operatorul national de transport feroviar de pasageri din Spania, detine o cota de 49%.

Contractul atribuit Actren se va desfasura pe durata a patru ani si presupune asigurarea mentenantei pentru ramele electrice clasa 446 si din gama Civia, precum si pentru ramele diesel clasa 596 si 598, utilizate de catre RENFE Operadora pentru servicii de transport catre si dinspre Madrid.

Potrivit celui de-al doilea contract, CAF va asigura, pentru Metroul din Bilbao, modernizarea a 218 boghiuri apartinand celor 24 de rame de metrou clasa 500, ramele fiind fabricate tot de catre CAF.

Acest serviciu se va derula pe o perioada de cinci ani si urmeaza unui alt contract, semnat anterior, pentru modernizarea boghiurilor ramelor de metrou din seriile 550 si 600, de asemenea, fabricate tot de catre CAF si operate de catre Metroul din Bilbao.

Un al treilea contract a fost obtinut de catre CAF in Arabia Saudita, iar acesta prevede asigurarea mentenantei pentru 12 trenuri push-pull, utilizate de catre Saudi Railways Organisation (SRO) pe ruta Riad-Dammam.

CAF va mai asigura si mentenanta a sase trenuri push-pull, operate de catre Saudi Railway Company (SAR) pe ruta Riad- Qurayyat, pe Coridorul Nord-Sud de pe teritoriul saudit.

Ambele contracte din Arabia Saudita se vor derula pe trei ani. Si aceste trenuri au fost fabricate de catre CAF.